12 november 2018

Herziening module ‘Operatieve behandeling subacromiaal pijnsndroom uit richtlijn SAPS

In september 2018 is de ontwikkeling van de richtlijnmodule Subacromial decompression surgery for adults with shoulder pain gestart, op initiatief van de NOV. Het betreft een herziening van de module Operatieve behandeling voor Subacromiaal Pijnsyndroom uit de richtlijn Subacromiaal Pijnsyndroom van de Schouder. De ontwikkeling van deze richtlijnmodule is onderdeel van het project Modulair Onderhoud van de Federatie Medisch Specialisten. In het kader van dit project is de richtlijnmodule als pilot in een internationale context ontwikkeld.

Een ander doel van de pilot is een snelle doorlooptijd met een korte ontwikkeltijd en een korte commentaarperiode. De internationale werkgroep heeft de literatuuranalyse uit de richtlijnmodule geüpdatet en in de vorm van een wetenschappelijk artikel opgeschreven. 

Dr. Rudolf Poolman heeft, namens de NOV, als voorzitter de werkgroep geleid. Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten coördineert de commentaarfase voor de NOV.

Wij vragen u dit artikel van commentaar te voorzien alsof het een richtlijnmodule is. Na het verwerken van het commentaar wordt het artikel omgezet naar een reguliere richtlijnmodule en ingevoerd in de richtlijnendatabase. 

U kunt uw opmerkingen op de concepttekst in het bijgevoegde commentarenformulier noteren en voor 26 november versturen naar kwaliteit@orthopeden.org.  

Commentaarformulier
Manuscript BMJ rapid recommendations shoulder pain
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.